Orka, volwassene en kalf (Monterey Bay Aquarium van Safari Ltd.) – Animal Toy Blog

Zie deze recensie voor het auteursoverzicht van deze soort

Ondanks dat er veel orka-figuren zijn geproduceerd, is het ongeveer 2 jaar geleden dat ik deze soort voor het laatst heb behandeld. De meesten van hen hebben de neiging om niet aan mijn normen te voldoen, maar misschien zal het anders zijn voor de Monterey Bay Aquarium-serie die me zelden teleurstelt. De volwassen orka en het kalf zijn de laatste van de MBA-uitgaven uit 1992 die op deze blog worden besproken.

Het volwassen vrouwtje is ongeveer 17,5 cm lang, wat overeenkomt met de schaal 1:30-1:45. De walvis is geposeerd in een neerwaartse boog, in lijn met mijn eigen voorkeur. De vormgeving van de algehele anatomie komt overeen met de hogere kwaliteit van de rest van de serie. De MBA-orka is slanker in vergelijking met veel andere merken, wat volgens mij uiteindelijk goed werkt. Ik kan niet teveel andere figuren bedenken die er net zo goed uitzien als deze, afgezien van de meest recente release van Schleich.

Daaronder kunnen we de borstspleten van deze walvis zien, net als de andere volwassen walvisachtigen die in de beginjaren van de serie werden geproduceerd.

De eerste paar foto’s tonen een oudere versie van dit figuur (boven), waarschijnlijk zoals het eruit zag bij het loslaten (afgezien van de vergeling). De verfbeurt is bekwaam voor die tijd, hoewel de ogen te groot lijken en de afwezigheid van het zadeldek afleidt. Dit is gecorrigeerd in nieuwere revisies (onder).

Het monddetail schiet zoals gewoonlijk tekort. De tanden zijn nauwelijks gevormd voor de onderkaak en ontbreken op de bovenkaak. Ik waardeer echter de originele verfbeurt (boven) die probeert de zwarte vlekken op het gehemelte van de mond van de orka weer te geven, die in de nieuwere versie gewoon roze is (onder).

Het kalf meet ongeveer 12 cm, wat overeenkomt met een kalf van ongeveer 1-2 jaar oud in plaats van een pasgeboren baby. Gezien de grootte is de sculptuur indrukwekkend vergelijkbaar met de volwassene.

Bij kuiten is het zadeldek vaak minder zichtbaar, daarom is het logisch dat het niet wordt afgebeeld.

Afgezien van mijn problemen met de mond, zou ik zeggen dat de MBA-vrouwelijke orka en het kalf absoluut de enige orka-figuren waren die ik de meesten zou aanbevelen, totdat de huidige Schleich-figuur werd vrijgegeven. Ik had graag gezien dat er uit deze lijn een reu kwam. Voor geïnteresseerden: het vrouwtje is nog steeds in productie terwijl het kalf al bijna 2 decennia met pensioen is. Als u oplettend bent, vindt u vaak kavels of losse advertenties voor het kalf van tweedehandshandelaren. Misschien kan Safari Ltd. ons op een dag behandelen en enkele van deze sculpturen opnieuw uitgeven.

U kunt de Animal Toy Blog steunen door uw dierenspeelgoedaankopen te doen via deze links naar Ebay en Amazone.

Schleich-paarden.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart