Oryol Mare, donkergrijs (Horse Country van CollectA) – Animal Toy Blog

Review en afbeeldingen door Harecraft Horses; bewerkt door bmathison1972

Veel beter bekend als de Orlov Trotter, genoemd naar hun ontwikkelaar graaf Alexei Orlov, dit is een beroemd ras, maar niet gebruikelijk buiten zijn geboorteland, en het is vrij zeldzaam om het ook in modelvorm te zien. Met nog niets van Breyer, de marktleider in de wereld van modelpaarden, moeten we ons wenden tot de meer speelgoedmerken: Mojo Fun heeft hun Orlov Trotter-beeldhouwwerk uitgebracht in twee verschillende grijstinten, en nu brengt CollectA ons een gloednieuw een.

Gebeeldhouwd in, heel logisch, een drafhouding – maar het is een nogal ontspannen ogende jog, in plaats van de snelle draf waartoe het ras in staat is. Dit kan om stabiliteitsredenen zijn – een pose in volledige extensie kan de gevreesde problemen veroorzaken bij modelpaarden: wiebelen of kromtrekken van de ledematen, die beide vaak eindigen met volledig kantelen. Deze draf heeft voldoende beweging om er energiek uit te zien, zonder daadwerkelijke beweging op je planken te veroorzaken 🙂

Grijze paarden beginnen donker en vervagen geleidelijk naar wit, waarbij de meerderheid door een gevlekt stadium daartussen gaat. De vlekjes op dit model zijn niet zo succesvol als die op de prachtige Hannoveraan die eerder dit jaar werd uitgebracht, ik denk dat ze meer lijken op rommelige verfkwaststippels in vergelijking met zijn netjes gevormde en zorgvuldig gerangschikte klodders lichter grijs. Maar hoewel ze er met de hand geschilderd uitzien, is het beslist een aangebrachte transferprint, het is niet aan de fabrieksartiesten overgelaten om de spikkels er individueel op te stippelen. De manen en staart krijgen een beetje diepte met een geleidelijke vervaging naar grijs langs de staart, en een blonde kleur wordt op beide gespoten zodat ze er niet spierwit uitzien, maar realistischer lijken, alsof het paard een klein beetje natuurlijk vuil in zich draagt. het haar.

De andere kant, waar de vlekjes misschien wat beter zijn, meer verspreid zijn en met minder duidelijke openingen eromheen!

Hier is ze op een effen achtergrond…

Al met al is het een leuk model, van een ras dat ik graag zie, enigszins in de steek gelaten door het vlekkerige ontwerp.

U kunt de Animal Toy Blog steunen door uw dierenspeelgoedaankopen te doen via deze links naar Ebay en Amazone.

Schleich paarden
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart