Stag Kevers Vol. 4 door Bandai) – Animal Toy-blog

De citruslanghoornige kever (Anoplophora chinensis) is een cerambycid kever afkomstig uit Oost-Azië. Larven ontwikkelen zich in verschillende hardhoutsoorten en de kever wordt beschouwd als een plaag van verschillende sier- en commerciële voedselplanten, waaronder citrus, pecannoot, appel, plataan, wilg, peer, moerbei, lychee, kumquat, vijg en vele andere. De kever is geïntroduceerd in Noord-Amerika en Europa, waar hij het potentieel heeft om een ​​ernstige plaag te worden vanwege zijn gebrek aan gastheerspecificiteit. In de VS werd het voor het eerst ontdekt in 1999 in Georgië op bonsaibomen geïmporteerd uit China; het werd echter nooit vastgesteld. In 2021 werd het in Washington ontdekt in een lading bonsai-esdoorns uit Korea. Het is ook ontdekt in Wisconsin. Voorlopig lijkt het erop dat geen van die introducties heeft geleid tot naturalisatie in Noord-Amerika. In Europa is het ontdekt in Italië, Zwitserland, Turkije, Frankrijk, Duitsland en Kroatië, en is het in ten minste Italië genaturaliseerd. Een verwante soort, de Aziatische boktor (A. glabripennis) werd ook geïntroduceerd in Europa en Noord-Amerika, en hoewel het in Europa is gevestigd, lijken de Noord-Amerikaanse populaties te zijn uitgeroeid, of bijna.

In 2022 bracht Bandai een cijfer uit van A. chinensis in de vierde collectie van Stag Beetles (hoewel A. chinensis is een cerambycid, geen lucanid) in de Diversity of Life on Earth Line. Bandai bracht de figuur op de markt als A. Maleisiëcadat nu wordt beschouwd als een synoniem van A. chinensis. Eerder was deze soort gemaakt door Hayakawa Toys (2004) en Re-Ment (2010). Ik heb ook een figuur van composiet en draad gezien van een onbekend Japans bedrijf. Op een gegeven moment had ik ze alle vier, maar nu heb ik alleen de twee van Bandai en Re-Ment.

De figuur bestaat uit 12 delen: 1) kop + halsschild, 2) rest van het lichaam en dekschilden, 3) zes poten, 4) twee voelsprieten en 5) twee achtervleugels. Wanneer ze zijn gemonteerd, zijn de basis van de benen en antennes gearticuleerd, met extra articulaties bij de kop-pronotum-overgang en aan de basis van de onderkaken. De kever kan neutraal of tijdens de vlucht worden weergegeven met zijn achtervleugels bloot. Het wordt ook geleverd met een basis gevormd uit de gashapon-capsule (hier niet getoond) om het van de grond te tillen. Hoewel de gedachte om de eerste vliegende cerambycid in mijn verzameling te hebben intrigerend is, toon ik de mijne in een neutrale houding en buiten de basis.

Het eindproduct heeft een lichaamslengte van 6,0 cm voor een schaal van 3:1-1,6:1. Het lakwerk voor de carrosserie is zeer goed gedaan. De poten zijn monochroom, maar ze zijn een nauwkeurige kleur voor deze soort.

Over het algemeen is dit de beste vertegenwoordiger van deze soort die beschikbaar is. Als de grootte, montage, articulaties en / of kosten echter een probleem zijn, is de bovengenoemde versie van Re-Ment erg goed en verschijnt deze nog steeds regelmatig op eBay.

U kunt de Animal Toy Blog steunen door uw dierenspeelgoedaankopen te doen via deze links naar Ebay en Amazone.

Schleich-paarden.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart