ASSASSIN FANG Giftige Slangen (Takara Tomy ARTS) – Animal Toy Blog

Ik ben een beetje laat op het Halloween-feest dit jaar… maar beter laat dan nooit. En in die geest is hier een reeks dieren die, als je ermee rotzooit, ‘laat’ je juiste bijvoeglijk naamwoord zou kunnen zijn. Dieren die als groep de neiging hebben om een ​​viscerale, zij het over het algemeen onnodige, angst en afkeer te creëren, ook al zijn de meeste onschadelijk. Natuurlijk zijn sommige niet … heel erg niet. Het is duidelijk dat ik het heb over ieders favoriete pootloze dieren: wormen. Nee, slangen! Maar in de geest van griezelige en enge dingen, hier is een set van Takara TOMY genaamd ‘Assassin Fang’ met een aantal van die soorten die angst opwekken voor hun extreem krachtige gifstoffen – en die in ieder geval enig gezond respect verdienen. Zelfs als ze dat allemaal zijn zo’n coole soort jullie. Aai ze gewoon niet. Of benader ze. Of verras ze.

Dit is een gashapon Takara set van omstreeks 2013 en natuurlijk maar kort leverbaar. Zoals vrij standaard is voor Takara gashapon van die tijd, wordt elk figuur geleverd met een ronde plastic basis; sets kunnen variëren, maar de basis hiervoor is doorschijnend groen. Elk is gemarkeerd met een binominale Latijnse naam (erg handig, elk bedrijf zou dit moeten doen), een naam in Japanse karakters en een classificatie van het giftige niveau … van 3 schedels tot vijf. Voor de ‘echte’ soorten. De geheime achtervolgingsfiguren (twee dezelfde) blijven gewoon over als ??? omdat ze niet echt zijn, dus hoe zouden we dat weten? Hoewel sommige Takara-sets figuren hebben die met stangen of pinnen op de basis zijn gemonteerd, zitten de slangen los – gelukkig zijn ze allemaal heel verschillend en het meegeleverde papier maakt duidelijk welk figuur bij welke basis hoort voor als ze onvermijdelijk door elkaar worden gehaald. Laten we ze nu eens bekijken!

  1. Belcher’s zeeslang (Hydrophis belcheri), ook bekend als de zwakgestreepte zeeslang, is een ongelooflijk giftige soort zeeslang, hoewel hij blijkbaar erg onwillig is om te bijten… en zelfs dan onwillig om zijn gif aan mensen te verspillen (meestal vissers of andere mensen die onbedoeld in contact komen). Deze slangen zijn te vinden in de oostelijke Indische en Zuidoostelijke Stille Oceaan, mariene roofdieren die hun gif gebruiken op visachtige prooien. Het zijn relatief kleine slangen, ongeveer 50 cm tot 1 meter lang. Opgemerkt moet worden dat de soort buiten het water blijkbaar geler is; deze figuur is erg blauwachtig met donkere banden en lijkt een beetje op een gestreepte zeekrait (de zeer donkere kop zou kunnen wijzen op een juveniel…). De Redlist-beoordeling voor de soort is Data Deficient. De figuur zelf heeft een vrij eenvoudige serpentine-zwemhouding, goed genoeg gebeeldhouwd om het korte gezicht en de afgeplatte staart te demonstreren. Het is een van de kortste figuren op ~ 14 cm (gemeten langs het lichaam) met een schaal van ongeveer 1: 7 voor een groot exemplaar.
  1. Taipan in het binnenland (Oxyuranus microlepidotus) AKA Fierce snake, wordt vaak aangeprezen als de meest giftige slang ter wereld, gebaseerd op de dodelijkheid van zijn gif; maar gezien zijn verspreidingsgebied in de halfdroge centraal-oostelijke woestijnen van Australië, komt hij niet vaak mensen tegen en (zoals de meeste slangen) zal hij over het algemeen alleen toeslaan als hij wordt geprovoceerd of in het nauw wordt gedreven. De soort wordt beschouwd als minst zorgwekkend, maar wordt natuurlijk beschermd door Australische wetten met betrekking tot, nou ja, alles! Het is een vrij grote slang, meestal rond de 1,8 meter maar wordt tot 2,5 meter lang gevonden. Ze zijn gespecialiseerd in het jagen op zoogdieren (vandaar een gif dat mensen sterk treft), en vallen aan met verschillende aanvallen in plaats van slechts één keer en dan wachten, met meerdere beten; het krachtige gif is zo aangepast dat de prooi door de slang kan worden vastgehouden terwijl deze meerdere keren toeslaat, en de prooi sterft voordat hij kan vluchten of vechten. Zo eng. Laat je niet bijten. Het model is een briljant klein model, een zeer slanke slang met gedefinieerde gekielde schubben. De pose is interessant en toont de slang in een losse spiraal, opgeheven en klaar om toe te slaan. Het is ook een van de langste figuren, ongeveer 23 cm langs het lichaam, dus de schaal kan 1:7 tot 1:10 zijn (bij slangen hangt het allemaal af van de veronderstelde werkelijke lengte)
  1. Geschilderde koraalslang (Micrurus corallinus) (ten onrechte gemarkeerd als synoniem Elaps corallinus). Een bekend type slang uit Amerika, koraalslangen staan ​​bekend als een groep giftige slangen met kenmerkende banden van zwart, rood en geel of wit; koraalslangen kunnen met name visueel worden geïdentificeerd (en vermeden) door op te merken dat de zwarte ringen worden begrensd door de lichte kleuren en nooit de rode raken. Handig! Deze soort vertegenwoordigt een koraalslang uit Zuid-Amerika, met name Noord-Argentinië, Zuid-Brazilië en Paraguay, in het Amazonebekken. Het zijn nachtelijke roofdieren van reptielen zoals andere slangen en hagedissen. Ze zijn ook relatief klein, hooguit 98 cm lang, maar waarschijnlijker zo’n 68 cm. En, net als de andere soorten, hoewel ze krachtig giftig zijn, zijn ze terughoudend om daadwerkelijk te bijten zolang ze met rust worden gelaten. De soort wordt vermeld als minst zorgwekkend. De figuur bevindt zich in wat lijkt op een rustende of observerende houding, met een grote losse spiraal en het hoofd rustend op het lichaam. De banden vertonen passende variaties in dikte, wat leidt tot de zeer kenmerkende afwisselend zwart-witte staart (hoewel sommige foto’s een beetje rood laten zien voor sommige individuen). De figuur zelf is ongeveer 18 cm lang, wat een ruwe schaal geeft van 1:5 (de kleinste schaalfiguur in de set).
  1. Zwarte mamba Dendroaspis polylepis. Een van de meer direct bekende soorten in de set, mamba’s staan ​​bekend om het sterke gif – en in tegenstelling tot de meeste soorten in de set, minder onwil om het te gebruiken (of dat is tenminste de legende). Het is een grote soort, vaak met een lengte van 3 meter en de tweede alleen voor koningscobra’s in lengte voor giftige slangen. Ze komen voor in Afrika bezuiden de Sahara, waar ze veel aardser zijn dan andere mamba-soorten (maar ze kunnen ook in bomen voorkomen) en leven in een breed scala aan habitats, waaronder savanne, bos, struikgewas en dicht bos, waar ze voornamelijk op vogels jagen en zoogdieren, maar kunnen ook slangen vangen. Dit is de meest voorkomende mamba en wordt over het algemeen als minst zorgwekkend beschouwd.
Sommige details worden niet gemist. Dit is niet het uitzicht dat je in het echte leven wilt.

Kijkend naar de figuur, is het eerste dat opvalt dat de figuur niet erg zwart is … maar de lichamen van zwarte mamba’s zijn dat zelden. De figuur is geschilderd in een helderder olijfgroen (wat een beetje te groen lijkt), hoewel ze grijs, bruinachtig of kaki kunnen zijn; de naam ‘zwart’ komt uit de mond – en die eigenschap hebben ze inderdaad vastgelegd. Het tonen van het interieur van de zwarte mond maakt deel uit van het dreigbeeld van een zwarte mamba, samen met het uitspreiden van een kap; het is vergelijkbaar met dat van een cobra, hoewel smaller. Het is leuk om de figuur te zien die dit scherm laat zien, omdat het waarschijnlijk minder bekend is dan in cobra’s. De pose is een breed opgerolde slang, grootgebracht in een bedreigingsvertoning, wat boeiend is. Het verfwerk … het is slordig. De bovengenoemde felle olijfkleur is prima, maar er is een vrij ongelijke zwarte wassing langs de rug van de figuur, en erger nog, spetters op wat een witte buik zou moeten zijn. Het is weer een lang figuur, ongeveer 22 cm lang, wat een schaal tot 1:11 geeft

  1. Desert Death Adder (Acanthophis pyrrhus), nog een zeer giftig dier uit Australië! Hoewel ze elkaar slechts enigszins overlappen, waarbij de woestijn-doodsadder van West-Australië tot de centrale regio’s komt (en niet te verwarren met de zuidelijke doodsadder, die elkaar niet overlapt). Het is een relatief dikke en gedrongen slang, tot 70 cm lang, met een brede kop, een breed lichaam en een dunne staart. Dit laatste kenmerk wordt gebruikt als lokaas om prooien, vooral zoogdieren en hagedissen, binnen bereik te brengen. Ze worden meestal gevonden in afgelegen gras- of rotsachtige gebieden, dus hopelijk komen ze niet vaak in contact met mensen. Ze worden als minst zorgwekkend beschouwd, maar verstoring van het leefgebied vormt een potentiële bedreiging. De figuur is erg mooi, met de slang strak opgerold in een houding die klaar is voor een hinderlaag, met de staart naar buiten om een ​​prooi aan te trekken. De kleuren zijn passend bruinachtige banden, hoewel mogelijk een beetje breder en minder duidelijk dan ze zouden moeten zijn. Opgerold ongeveer 18 cm lang, dus ongeveer schaal 1:6.
  1. en 7. Tsuchinoko geheime figuur in gestreepte en effen bruine patronen. Deze twee figuren zijn de geheime achtervolgingsmodellen voor de serie… ze vertegenwoordigen een cryptide of mythische slang uit Japan. Had ik liever een echte Japanse soort gehad? Ja. Ja, dat zou ik hebben gedaan. Maar de tsuchinoko wordt vaak opgenomen in Japanse sets (vaak als achtervolgingsfiguren), dus moet in ieder geval belangrijk en bekend zijn bij het klantenbestand voor sets als deze. Volgens de legende kunnen ze 30 – 80 cm lang worden, met een afgeplat lichaam dat breder is dan hun kop. Ze kunnen misschien 1 meter naar voren springen…en dan omhoog?…kunnen praten en genieten van alcohol. Ze kunnen ook in hun staart bijten en rollen als een hoepel. Ik beschreef een Tsuchinko-figuur met dit gedrag op mijn persoonlijke blog hier. De figuren hebben twee verschillende patronen en ik denk dat ik ze allebei heb kunnen bemachtigen… ze zijn ongeveer 7,5 cm lang, dus hun schaal varieert van 1:4 tot 1:10, afhankelijk van waar je terechtkomt met de maatvoering!

Dus nu we een paar van de gevaarlijkste slangen hebben gezien (als kleine figuren), is er toch niets om bang voor te zijn. Als ik een klacht had, zou het leuk geweest zijn om een ​​soort uit Europa/het vasteland van Eurazië en/of Noord-Amerika te zien. Het is niet zo dat er geen giftige slangen uit een van die gebieden komen. Ik realiseer me dat het misschien in de Tsuchinoko-figuren heeft gesneden, maar daar ben ik persoonlijk goed in! Al met al een zeer mooie set die niet veel werd opgemerkt bij de release, en die waarschijnlijk voor redelijke bedragen via sites van wederverkopers te vinden is (heb ik gekeken? Nee. Ik kan het helemaal mis hebben).

En Happy Halloween!

Zeg het met mij…“Dat is het. Ik heb het gehad met deze Monkey-Fighting-slangen op dit VLIEGTUIG van maandag tot vrijdag”Bewerkt voor tv. Ook verkeerde karakter juiste acteur. Ik heb nergens spijt van.

U kunt de Animal Toy Blog steunen door uw dierenspeelgoedaankopen te doen via deze links naar Ebay en Amazone.

U kunt de Animal Toy Blog steunen door uw dierenspeelgoedaankopen te doen via deze links naar Ebay en Amazone.

Schleich paarden
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart