Sow (Farm Life van CollectA) – Animal Toy Blog

Vandaag kijken we naar je klassieke roze varken (Sus scrofa domesticus), wat moet een van de meest voorkomende speelgoeddieren zijn die je kunt bedenken. Maar, en ik zeg het niet graag, dit is het een varken. En dat is de tweede Charlotte’s web referentie die ik in te korte tijd heb gemaakt. Concreet is dit de zeug van 2018 van CollectA. CollectA-speelgoed is hier in de Verenigde Staten moeilijk in het wild te vinden, maar ik kwam dit toevallig tegen op mijn plaatselijke kermis waar veel echte varkens te zien waren. Ik had al het Safari Berkshire-varken in mijn verzameling, ik had niet echt een andere nodig, maar ik ben een sukkel voor veerassen, dus hier zijn we dan.

Van welk ras is de CollectA zeug? De meeste gedomesticeerde varkensrassen zijn roze zoals dit speeltje, maar het meest voorkomende en bekende varkensras is waarschijnlijk de Yorkshire, ook wel de Engelse grote witte genoemd en de voorouder van de Amerikaanse Yorkshire. De “witte” (roze) kleur, rechtopstaande oren en lange rechte rug zijn allemaal kenmerken van het ras die hier goed tot hun recht komen.

Het Yorkshire varken kan 3′ (0,9 meter) lang zijn bij de schouder, 6′ (1,8 meter) lang zijn en tot 750 lbs wegen. (340 kilo). De CollectA-zeug staat 2 “tot de bovenkant van de schouder en is 3,75” lang. Dit zet het CollectA-figuur op ongeveer 1/18 schaal.

De CollectA-zeug is misschien wel de beste varkensfiguur die ik ooit heb gezien, en hoewel ik niet beweer een expert te zijn op het gebied van plastic varkens, heb ik er alle vertrouwen in dat het moeilijk zal zijn om er een te vinden die zo realistisch en gedetailleerd is als deze. . Ik gaf hoge cijfers aan het Safari Berkshire-varken toen ik het beoordeelde en deze overtreft het.

Het hele lichaam is bedekt met een laag fijn haar geëtst in de sculptuur. Aders zijn gebeeldhouwd in het binnenoppervlak van de oren. De opgerolde staart is getipt met haar. Zelfs de vage zweem van slagtanden is zichtbaar vanuit de gesloten mond. Hoewel varkens op hun grootte worden gefokt, kun je hier nog steeds een vage spiermassa onderscheiden, vooral op de ledematen. Deze zeug is ook heel duidelijk een zeug, met 12 gezwollen borsten, en ik wil niet te grafisch worden, maar zelfs de genitaliën zijn gedetailleerder dan waarschijnlijk nodig is.

Dit varken is natuurlijk roze, maar het lichaam is voornamelijk lichtroze met een donkerdere onderkant, snuit en oren. De hoeven en de staartpunt zijn bruin en de ogen zijn glanzend zwart en zien er nat en levensecht uit. Ze heeft een zeer tevreden en aangename uitdrukking op haar gezicht, zoals varkens vaak doen, ondanks hun onvermijdelijke lot.

De CollectA-zeug is een schokkend goed figuur van een dier dat de meeste mensen waarschijnlijk als vanzelfsprekend beschouwen. Het is een van mijn favoriete figuren in mijn hele verzameling en hoewel ik het raar vind om dat te zeggen, hou ik ook van varkens. CollectA maakt ook wat een even goede beer (haan) lijkt te zijn als een big. De CollectA-zeug is nog steeds in productie en wordt verkocht voor ongeveer $ 5-6. Als u een liefhebber van huisdieren bent, of gespecialiseerd bent in speelgoedvarkens, mag u dit niet over het hoofd zien.

Met het Safari Berkshire-varken.

U kunt de Animal Toy Blog steunen door uw dierenspeelgoedaankopen te doen via deze links naar Ebay en Amazone.

Schleich-paarden.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart