Cob, Black Tobiano, steigerend (Horses by Mojö Fun) – Animal Toy Blog

Review en afbeeldingen door Harecraft Horses; bewerkt door bmathison1972

Mijn eerste moet kopen van Mojö’s paarden dit jaar was de opfokkolf, echt een goede toevoeging aan het assortiment om de familie compleet te maken – hoewel ze al een merrie en jong hadden, betekent de nieuwe opfokhouding voor de hengst dat hij heel anders is dan de anderen, en dat hij leuk voor zowel fotografie als spelen.

Hij doet me veel denken aan een jong hengstveulen dat naar het erf kwam waar mijn pony’s wonen, terwijl hij volwassen werd, behield hij zijn speelsheid en zou hij nog steeds fokken en over het veld bombarderen in energieke solo-spellen, pronkend met alle merries. Hij kon op commando zelfs een perfect uitgebalanceerde achterhand doen, waarbij zijn baasje haar hand voor zijn neus hield. Dit lijkt op dat soort gecontroleerde, speelse beweging van een vol goede moed veulen of hengst, in plaats van de wrede vechthouding die we vaker bij modellen zien – een gelukkige jongen die graag steigert, in plaats van iemand die agressief is of zichzelf verdedigt tegen aanvallen .

Hij is een mooi voorbeeld van een kleine compacte cob, ik zie hem als het 14hh-achtige type dat voornamelijk wordt gebruikt voor autorijden en als huisdier. Zijn gezicht heeft een zekere schattigheid van een pony, in plaats van het massieve trektype dat te zien is in andere modellen van dit ras – maar ze zijn ook een enorm gevarieerd type paard, ik heb er veel gekend en ze variëren echt van schattig ponyachtig dingen tot imposante tonvormige trekpaarden.

Ik hou erg van zijn gezichtsmarkering, de roze neus is lief en al zijn ‘randen’ zijn scherp gedaan zonder vervaging of overspray met airbrush.

Zijn manen hebben een zachtere spuitkleur om de vermenging van zwarte en witte haren te laten zien, de staart is meer uniform grijs, maar wanneer een paard een tweekleurige staart heeft, verwisselt het haar zo veel dat het moeilijk kan zijn om strepen of strepen te zien. patches van beide kleuren, dus dat is prima in plaats van een vergissing.

Nog een foto van deze knappe jongen!

Mijn volledige set Mojö Fun-cobs (bijna – er is nog een andere verfontwerpvariant voor de merrie die ik nog niet bezit).

U kunt de Animal Toy Blog steunen door uw dierenspeelgoedaankopen te doen via deze links naar Ebay en Amazone.

Schleich-paarden.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart